11 MEDALJ NA MARIBOR OPEN 2021

Dne 23.10.2021 smo se v manjši ekipi udeležili mednarodnega turnirja »11. MARIBOR OPEN 2021«.

Sodelovalo je 263 tekmovalcev iz 49 klubov iz 7 držav, kateri so opravili 328 nastopov.

Naša ekipa je bila več kot odlična saj smo s 4 zlatimi, 1 srebrno in 6 bronastimi medaljami zasedli 6. mesto med klubi (3. med slovenskimi).

Za KK Seki so tekmovali in dosegli:

 

1.mesto:

Eva Tomažič  (kata kadetinje),

Adna Hasanbašić (kata najmlajše),

Jovan Kocev (kata najmlajši),

Ilma Šiljegović (kata ml. kadetinje (8-3 kyu))

 

2.mesto:

Jovan Kocev (kata najmlajši (8-6 kyu))

 

3.mesto:

Benjamin Ahmičević  (kata kadeti),

Kenan Ahmičević  (kata dečki (8-4 kyu)),

Emrah Hasanbašić (kata malčki (8- 6 kyu)),

Žana Jeršić (kata deklice),

Gabrijela Kregar (kata ml. kadetinje),

Adna Subašić (kata malčice (8-6 kyu) )

 

5.mesto:

Eva Tomažič  (kata mladinke)

 

Dodatno je naša Adna Hasanbašić tekmovala še za ekipo KATA MALČICE  za Karate klub Radeče in so osvojile 1. mesto.Naša trenerka Seki Golač je na tekmi opravljala vlogo sodnice KZS.

 

KARATE KLUB SEKI NA BALKANSKEM PRVENSTVU OSVOJIL 2 MEDALJI

Od 15.-17.10.2021 je v Poreču potekalo ’25. Balkansko prvenstvo za otroke, člane in seniorje’. Sodelovalo je 884 najboljših tekmovalcev iz 10 držav. Slovenska reprezentanca na tekmovanju je štela 82 tekmovalcev, med njimi 7 članov ‘Karate kluba SEKI’. Naše tekmovalce je poleg reprezentančnih trenerjev spremljala klubska Seki Golač.

Z nastopi so v petek začeli fantje v katah. ENEJ  RIZVANOVIĆ je v kategoriji ‘kata individual 2009’ že v 1. krogu naletel na odličnega Srba, ki mu je žal preprečil nadaljevanje tekmovanja. Nadaljeval je ALEKSA MILJATOVIĆ v kategoriji ‘kata individual 2010’. V 1. krogu je bil boljši od Črnogorca, v 2. krogu pa žal izgubil s Srbom, ki je s prebojem v finale, Aleksa uvrstil v repasažne boje. Tam je bil Aleksa več kot odličen, saj si je z zmago proti Hrvatu in balkanskemu prvaku izpred 2 let iz Bosne, priboril bronasto medaljo.

Zadnji je po 4 urah čakanja na tatami stopil TADEJ MAVSAR, najmlajši slovenski udeleženec na prvenstvu. Tekmoval je v kategoriji ‘kata individual 2013’. Žreb je določil, da je bil 1. krog prost, v 2. krogu pa se je pomeril s prvakom iz Črne gore in ga tesno premagal. V polfinalu je Tadej gladko premagal Hrvata in se uvrstil v finale. Žal sta utrujenost in čakanje pri Tadeju pustila davek in v finalu ni oddelal najbolje ter izgubil proti Bosancu.  Vseeno je postal BALKANSKI PODPRVAK v katah.

V soboto je z nastopi najprej pričel naš najizkušenejši tekmovalec, še ne 17-letni JURE SLUGA. Nastopil je v kategoriji ‘kata člani,’ kjer so bili vsi starejši od njega, nekateri tudi več kot 10 let. V 1. krogu je dosegel lepo oceno 23.68, ki bi  v ostalih 3 skupinah zadostovala za preboj v 2. krog, a žal v njegovi ni. Tako je žal zaključil tekmovanje na 17. mestu od 25. udeležencev.

Sledil je vzporedni nastop dveh naših tekmovalk. V kategoriji ‘kata individual 2012’ je KAROLINA KRISTIĆ že v 1. krogu naletela na eno izmed favoritinj iz Bosne in izgubila. Žal se Bosanka ni prebila v finale in Karolina je ostala brez repasaža. Na drugem tatamiju pa je v  kategoriji ‘kata individual 2011’ z odliko proti Srbkinji v 1. krogu zmagala ANDJELA MILJATOVIĆ. Prav tako je bila v 2. krogu boljša od Črnogorke. Za preboj v finale ji je nasproti stala druga Črnogorka in bila žal močnejša od Andjele. Tako je dobila še možnost boja za bron v repasažu, kar pa ni izkoristila in je prvenstvo končala na nehvaležnem 5. mestu (od 16. tekmovalk).

TAJDA MAVSAR,  v kategoriji ‘kata individual 2009’, je bila 1. krog prosta. V 2. krogu je zanesljivo premagala Črnogorko, v četrtfinalu pa je bila boljša od Srbkinje. V polfinalu ji je nasproti stala druga odlična Srbkinja in bila žal boljša od Tajde. V repasažnem dvoboju pa Tajda tudi ni uspela in s porazom proti tretji Srbkinji je pristala na končnem 5. mestu (od 17. tekmovalk).

Kot v vseh borilnih športih tudi v karateju podelijo dve bronasti medalji, tako da 5. mesto predstavlja nehvaležno prvo mesto pod stopničkami. Je pa ta dosežek na Balkanskem prvenstvu zelo lepa uvrstitev.

Tekmovanje je potekalo pod strogimi epidemiološkimi pogoji, brez publike. Nekaj redkih fotografij dogajanja v dvorani so lahko posneli trenerji.

 

Končne uvrstitve naših reprezentantov:

– TADEJ MAVSAR, 2.mesto

– ALEKSA MILJATOVIĆ, 3.mesto

– ANDJELA MILJATOVIČ, 5.mesto

– TAJDA MAVSAR, 5.mesto

– JURE SLUGA, 17.mesto med člani

– KAROLINA KRISTIĆ, 1.krog

– ENEJ RIZVANOVIĆ, 1.krog

 

Čestitke vsem tekmovalcem, da so častno in srčno zastopali Slovenijo na velikem tekmovanju!

Hvala naši trenerki Seki za pripravo tekmovalcev in spremljanje na tekmi!

 

Hvala vsem sponzorjem, še posebej podjetjem Vitli Krpan in B. HODŽIĆ d.o.o., za podporo pri delovanju kluba in tudi tistim, ki boste v nas prepoznali resno delo, pozitivne zgodbe in nam v bodoče pomagali.

 

KARATE KLUB SEKI – Klub ponosnih zmagovalcev

 

TADEJ ZLAT TUDI NA TURNIRJU ‘CROATIA OPEN’ V REKI

Med 18. in 10. oktobrom je v Reki potekal največji hrvaški karate turnir z močno mednarodno zasedbo. Na tekmovanju je sodelovalo 1378 tekmovalcev iz  233 klubov in 21 držav. Opravili so 1703  nastopov!  Karate klub SEKI je sodeloval v nedeljo z majhno ekipo v sestavi: TADEJ MAVSAR, TAJDA MAVSAR, JURE SLUGA ter trenerka SEKI.

Z nastopi je najprej pričela TAJDA  in prva dva kroga zanesljivo dobila proti hrvaticam. V polfinalu je tudi odlično opravila nastop, do zadnjega stava (položaja), kjer se ji je pripetil neroden debalans (izguba ravnotežja).  Nasprotnica v polfinalu je s solidno izvedbo kate in brez napak, z lahkoto zmagala in Tajdo poslala v repasaž v borbo za bron. Nastop je sledil takoj in Tajdi se ob razočaranju ni uspelo dovolj zbrati, tako da je proti Madžarki  žal izgubila in zasedla končno 5. mesto, ki pa je v tej močni konkurenci dober rezultat.

Sledil je nastop TADEJA, ki mu je žreb določil polfinale proti Slovaku in finale proti Hrvatu. Oba dvoboja je dobil s 5 proti 0 in zopet zasedel prvo mesto. Kot v zadnjih mesecih že v Banja Luki, Salzburgu, Kranju, Čakovcu, Budimpešti in na državnem prvenstvu v Slovenskih Konjicah.

 

Zadnji JURE   je imel najtežje delo, saj je nastopal v pestri mednarodni skupini 39 tekmovalcev. Nastop v 1. krogu je Juretu lepo uspel, a žal se mu je pripetil manjši spodrsljaj, kar je privedlo do nekaj minus točk. Na koncu mu je zmanjkalo pičle 0,08 točke, da bi se prebil med 16 najboljših. Zasedel je končno 17. mesto, kar je v tej močni konkurenci sicer odličen rezultat, a žal je ostal grenak priokus izgubljene priložnosti po vrhunskem rezultatu.

 

Karate klub SEKI – Klub ponosnih zmagovalcev

 

KARATE KLUB SEKI USPEŠNO ORGANIZIRAL DRŽAVNO PRVENSTVO

V soboto 2.10.2021 so se tekmovalci Karate kluba SEKI udeležili ‘Državnega prvenstva do 21 let’ v Slovenskih Konjicah,  katerega smo skupaj s Karate zvezo Slovenije tudi organizirali.

Sodelovalo   je 346 tekmovalcev iz 50 slovenskih klubov.

Naši tekmovalci so se pod vodstvom trenerke Štefke Golač-Seki odlično odrezali, saj so osvojili 11 medalj. Marsikateri med njimi so prvič sodelovali na državnem prvenstvu.

 

Uvrstitve tekmovalcev:

 

1.mesto:

MILJATOVIĆ ANDJELA – kata malčice

MAVSAR TADEJ – kata malčki

 

2.mesto:

SLUGA JURE – kata mladinci

HASANBAŠIĆ ADNA – kata najmlajše

GOLAČ AJDA – kumite mladinke -59 kg

MAVSAR TAJDA – kata deklice

 

3.mesto:

SLUGA JURE – kumite mladinci -61 kg

KRISTIĆ KAROLINA – kata malčice

MILJATOVIČ ALEKSA – kata dečki

JERŠIČ ŽANA – kata malčice

MAVSAR TADEJ – kumite malčki -30 kg

 

Z malce manj športne sreče so tokrat mesta pod odrom za zmagovalce zasedli:

VANOVŠEK ENEJ – kata kadeti

BEŠIĆ HANKA – kata mladinke

TOMAŽIČ EVA – kata kadetinje

KREGAR GABRIJELA – kata ml. kadetinje

HASANBAŠIĆ EMRAH – kata malčki

AVDIĆ EMIRA – kata kadetinje

BEŠIĆ ZIJO – kata malčki

RIZVANOVIĆ ENEJ – kata ml. kadeti

 

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!

 

Na lestvici vseh sodelujočih klubov je ‘KK Seki’ zasedel 10-to mesto od 50 klubov.

 

Zahvala vsem staršem, ki so sodelovali pri odlični organizaciji državnega prvenstva. Še posebej zahvala tekmovalcem našega kluba, ki so pred ali po svojih nastopih tudi pripomogli pri organizaciji tekme.

 

Album organizacije tekme:

https://www.facebook.com/media/set?vanity=karate.klub.seki.2017&set=a.569401574478700

 

 

KARATE KLUB  SEKI – Klub ponosnih zmagovalcev

 

 

IZ KRANJA Z 11 MEDALJAMI (25.9.2021)

V soboto 25.9.2021 se je del ekipe ‘Karate klub SEKI’ udeležil mednarodnega turnirja KRANJ OPEN 2021. Sodelovalo je 305 tekmovalcev iz 59 klubov in 6 držav. Tokrat so naši tekmovalci imeli še za odtenek težje delo, saj ob njih ni bilo trenerke Seki, ki je na turnirju opravljala vlogo sodnice.
Vseeno so se tekmovalci odlično odrezali, saj so osvojili 3 zlate, 2 srebrni in 6 bronastih medalj, kar nas je popeljalo na 8. mesto med 60 klubi.

Odličja so si priborili:
1.mesto
JERŠIČ ŽANA – kata malčice, MAVSAR TADEJ – kata malčki, RIZVANOVIĆ ENEJ – kata ml. kadeti (8-3 kyu)

2. mesto:
MAVSAR TAJDA – kata ml. kadetinje, MAVSAR TADEJ – kata dečki

3. mesto:
PIVIĆ EVELIN – kata mladinci, MAVSAR TAJDA – kata deklice, SUBAŠIĆ ADNA – kata malčice, AHMIČEVIĆ KENAN – kata dečki (8-4 kyu), ŠILJEGOVIĆ ILMA – kata ml. kadetinje (8-3 kyu), BEŠIĆ ZIJO – kata malčki (8- 6 kyu)

Malo športne sreče pa je zmanjkalo naslednjim tekmovalcem v kategorijah:
VANOVŠEK ENEJ – kata kadeti, TOMAŽIČ EVA – kata kadetinje, TOMAŽIČ EVA – kata mladinke, BEŠIĆ HANKA – kata mladinke, RIZVANOVIĆ ENEJ- kata ml. kadeti, PIVIĆ LEJLA – kata ml. kadetinje, MAVSAR TADEJ – kumite malčki -30 kg

Vsi tekmovalci so se srčno borili, ognjeni krst na tekmi pa je z nastopom v ostri konkurenci mladink, opravila Hanka za kar ji iskreno čestitamo!

Naslednjo soboto (2.10.2021) naš klub skupaj s Karate zvezo Slovenije organizira Državno prvenstvo v karateju do 21 let, v Slovenskih Konjicah. Nadejamo se dobre tekme in dobrih rezultatov naših tekmovalcev!

Karate klub SEKI – Klub ponosnih zmagovalcev