46. INTERNATIONAL KARATE TOURNAMENT »TRBOVLJE OPEN 2018«

Sezona karate tekmovanj v Sloveniji se vsako koledarsko leto zaključi s karate tekmovanjem, ki ga organizira Karate klub Trbovlje. Le to je tekmovanje z najdaljšo tradicijo, letos so ga pripravili že 46-tič. 64 klubov iz 10 držav je prijavilo 580 tekmovalcev, ki pa so opravili 746 nastopov.

1 zlato, 1 srebrno in 7 bronastih medalj so tokrat osvojili naši karateisti.

Zlato medaljo in posebno darilo organizatorja, vazo z logotipom tekmovanja iz Steklarne Hrastnik, je priborila Nia Ganzitti v kategoriji kate kadetinje.

Srebrno medaljo je osvojila Neža Jerot v katah med malčicami (8-4 kyu), ki je naša varovanka šele en teden, opravila je dva intenzivna treninga in uspešno izpilila detajle, rezultat pa smo tudi pričakovali.

Bronaste medalje je okoli vratu prejelo »pravljičnih 7« karateistov:

Noah Ganzitti (kata dečki), Nejc Sterniša (kata kadeti in kata mladinci), Sara Novak (kata kadetinje), Zoja Vanovšek (kata malčice), Vid Gorenšek (kumite dečki -45 kg) in Gal Očko (kumite dečki +30kg).

Nia in Nejc sta na tem tekmovanju nastopila za Karate zvezo Slovenije.

Iskrene čestitke medaljistom!

Na tekmovanju so se borili tudi Aleksandra in Patricija Centrih, Tilen Gorenšek, Kian in Mark Hlastec, Aleks Klobasa, Marko Miljanovič, Dalal Osmanović, Jure Sluga, Eva Tomažič in Enej Vanovšek, ki so prav tako prikazali odlične nastope, a žal tokrat ostali brez medalj.

Bravo vsem! Čestitke vaši trenerki Šeki Golač in trenerju Luki Deberšku.

Bravo Karate klub Seki Sv. Jernej!