POSTOJNA OPEN IN 1. KARATE KUP PRIJATELJSTVA V BIHAĆU

Karate tekma v stolpcu A,  ki jo vsako leto organizira Karate klub Postojna, je posebna zaradi pokala v obliki peščice in je želja vsakega karateista.  V soboto, 5. 5. 2018, se je 331 tekmovalcev iz 52 klubov 5 držav pomerilo na Postojni open 2018. Naši karateisti so osvojili 3 zlate, 2 srebrni in 4 bronaste medalje.

Zlate medalje s pokalom stisnjene pesti so si priborili: Gaja Hribar v kata malčice, Nejc Sterniša v kata kadeti in  Nia Ganzitti v kata mladinke.

Srebrni medalji sta pripadli Gaji Hribar v kumite malčice +30 kg in Juretu Slugi v kumite mlajši kadeti – 40 kg.

Bronasti so bili: Vid Gorenšek v kumite malčki +30kg, Jure Sluga v kata mlajši kadeti, Aleks Klobasa v kumite mladinci +76 kg in Nejc Sterniša v kata mladinci.

Na 5. mesto, tik pod stopničke, so se zavihteli Kian Hlastec v kata dečki, Eva Tomažič v kata mlajše kadetinje in v kata deklice ter Aleksandra Centrih v kumite  kadetinje +54 kg.

Na tekmovanju so sodelovali še Tilen Gorenšek, Mark Hlastec in Patricija Centrih, ki pa jim je tokrat zmanjkalo tudi malo športne sreče.

Karate klub Jion – Peb Bihać se je v soboto izkazal kot odličen gostitelj na 1. Karate kupu prijateljstva v Bosni. Iz 8 držav je tekmovalo 750 tekmovalcev.

Zlato okoli vratu so prejeli: Aleksa Miljatović v kata dečki 7 let, Andjela Miljatović v kata deklice 7 let in kata deklice 8 let ter Gal Očko v kata dečki 8 let.

Gal Očko je dobil še srebrno medaljo v kata dečki 9 let in bronasto v kumite dečki +45 kg.

Na tekmovanju sta nastopila tudi Dalal Osmanovič in Marko Miljatovič.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem Karate kluba Seki Sv. Jernej in trenerjema Šeki Golač in Luki Deberšku za odlične rezultate varovancev.