LJUBLJANA OPEN 2017

V soboto, 18. 11. 2017, se je 101 karate klub iz 11 držav pomeril na tradicionalnem mednarodnem turnirju Ljubljana open 2017.

Zlate medalje sta osvojila Nejc Sterniša med kadeti in Gaja Hribar, ki je blestela tako med malčicami kot med najmlajšimi.

Srebro je osvojil Sašo Kandut med mlajšimi člani.

Bron je pripadel Evi Tomažič med deklicami kate (8..kyu), Sari Novak med mlajšimi kadetinjami in Kianu Hlastecu med malčki.

Tik pod stopničkami so po rezultatih bili Gal Očko med malčki kate (8. – 6. kyu), Eva Tomažič med mlajši kadetinjami, Nejc Sterniša med mladinci in Nia Ganzitti med mladinkami.

Ostalim tekmovalcem tokrat ni uspelo doseči vidnejših rezultatov. Vsak rezultat, tudi tisti brez navzven vidne medalje, pa nosi rezultat posamezniku. Če le ta pomeni, da je vložil vse in premagal samega sebe v najtežjem boju bojev, premagovanju lastnih (tudi napačnih) stališč, je le ta več vreden kot pozlačena medalja. Morda je posamezna borba tisto, v čemer se je posameznik še posebej izkazal in je na to upravičeno ponosen. Zato je interpretacija rezultatov mogoča le ob upoštevanju vseh zornih vidikov merjenja rezultatov.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem!